zondag 8 juni 2008

Patlican kebabi / Aubergine kebap (tavuklu)





Patlican kebabi

Bu kebabi dana/kuzu eti yerine tavuk eti ile yaptim.. Siz isterseniz kirmizi et ile yapabilirsiniz..
Bu sefer bu biraz daha zor oldugu icin, bir kac adimlardada cektim resimini :)) Bunuda ekleyip, artik su ev hanimligi tavirlarindan

uzaklasip arkadaslarla gezecegim :) Su yandaki resim pismis hali, alttaki, daha firina surulmemis hali.

Malzemeler/Ingredienten:

5 adet patlican / 5 stuks aubergines
500 gr yarim kilo tavuk gogsu* ( *isteyen dana eti/kusbasi dogranmis ile yapar) / 500 gr. kipfilet
2 adet sogan / 2 uien
2 adet domates / 2 tomaten
sarimsak 6 dis / knoflook
sivi yag (patlicanlari kizartmak icin ve et icin) / zonnebloemolie
iki (aci) biber) / 2 (hete) pepers
karabiber, pul biber, tuz /specerijen, zout

Yapilisi:

Ilk once kucuk kucuk parcalarina kesilmis tavuk etini sivi yag ile tavada iyice pisirin.. Sogan ve sarimsakla pisirin..Pistikten sonra karabiber ve pul biber ekleyin, biraz daha pisirin.

Patlicanlari soyup parmak seklinde kesin.. Bunlari sivi yag icinde kizarttin. Yagini suzun.













Bir buyuk servis cam tabagi icine patlicanlari ekleyin.. uzerine pismis tavuklari ekleyin.. (*normalde once kuzu basi eti diziyorsun, sonra patlicanlari ustune duzuyorsun).. Patlicanin uzerine kesilmis biber ve domates dizin ve firina surun..


10-12 dk daha pisirin..

Afiyet olsun!

Geen opmerkingen: