zondag 8 juni 2008

Ispanakli borek / Spinazie brood


Ispanakli borek

Malzemeler/benodigheden:

- yarim kilo ispanak / 0,5 kilo spinazie
- dilediginiz kadar beyaz peynir / féta kaas
- 9/10 adet yufka*
- iki sogan / twee uien
- sivi yag /olie
- kirmizi pulbiber / rode peper
- kara biber, tuz / zwarte peper, zout
- dilerseniz susam ve corekotu

Once ispanaklari yikiyorsun (isterseniz kaynamis suda), sonra ince dilimlere kesiyorsun..

Ayri bir tavada sogani hafif pisiriyorsun, icine ispanagi ekliyorsun, ve diledigin kadar tuz/kara/kirmizi biber ekliyorsun..Bu karisima ezilmis beyaz peynir ekliyorsun, karistiriyorsun.. Biraz sogmasini bekliyorsun..

Tepsiyi yagliyorsun.. Ve ilk kati sade yufka, ustune ispanakli ici, ustune bir kat yufka, yine ispanakli ici, ve bunu istediginiz kadar kat tekrar ediyorsunuz. Ust kata sadece yufka yapiyorsunuz.. Ustune yumurta suruyorsunuz ve firina vuruyorsunuz... Isterseniz ustune susam veya corekotu'da ekleyebilirsiniz!

*Dilediginiz kalinliktaki boreke bagli, ama yufkalar ince olmasi gerekiyor! Patatesli borek'te hamur isi icin tarife var, ama bu borek'te ince olmasi gerektigi icin, hazir yufkalari oneriyorum!

Geen opmerkingen: