zondag 8 juni 2008

Patatesli pogaca / Aardappel broodjes


Patatesli pogaca
Resimde hem patatesli hem ispanakli borekler var, ispanak ici kalinca, boyle cozmustum :))

Malzemeler/Benodigdheden:

6 patates / 6 aardappelen
bir sogan / 1 ui
kirmizi biber / rode peper
kara biber/tuz / zwarte peper/ zout
sivi yag / olie
dilediginiz borekler kadar yufka / yufka*
1 yumurta / 1 ei
isterseniz corek otu veya susam

Patatesi hasliyorsun, hasladikdan sonra eziyorsun..
Sivi yag icinde sogana hafif pisiriyorsun, patatesi yanina ekliyorsun, icine kirmizi biber, kara biber, tuz ekliyorsun.. Sonra bunlarin biraz sogmasini bekliyorsun..
Yufkayi aciyorsun, uzerine uzunlamasina patatesi koyuyorsun.. Bunu loempia seklinde bukuyorsun.. Onuda yuvarlak sekile donderiyorsun, resimde gorundugu gibi..

Tepsiyi yaglayip, bu yaptigin borekleri koyuyorsun.. Uzerine yumurta surup onceden isitilmis firina vuruyorsun.. Isterseniz boregin ustune susam veya corekotuda ekleyebilirsiniz!

* Yufkayi Turk dukkanlarinda hazir bulabilirsiniz, yok kendim yapmak istiyorum derseniz hamur icin; (1 yumurta, 1,5 bardagi sut, 1 kucuk paket maya, 1 cay bardagi yogurt, alabildigi kadar un ile yapiyorsun) kullaniyorsunuz.

Afiyet olsun!

Geen opmerkingen: